شرکت نفت و گاز «روسنفت» روز جمعه اعلام کرد که گرهارد شرودر، صدراعظم اسبق آلمان از ریاست هیات مدیره این شرکت روسی کنار میرود.
آقای شرودر که بین سالهای ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۵ صدراعظم آلمان بود، از زمان تهاجم نظامی روسیه به اوکراین به دلیل ارتباط نزدیکش با مسکو هدف انتقادهای زیادی قرار داشت.
بنا به اعلام شرکت «روسنفت»، آقای شرودر اعلام کرده است که نمیتواند دوره حضورش به عنوان رئیس هیات مدیره را ادامه دهد.
در بیانیۀ این شرکت آمده است که وضعیت آقای شرودر و شرایطی که باعث اتخاذ این تصمیم شده را درک میکند؛ بیانیه یادآور میشود که شرودر کمکهای مهمی به این شرکت کرده و از او قدردانی میکند.
استعفا در پی فشار دو پارلمان
بوندستاگ (پارلمان آلمان) روز پنجشنبه تصمیم گرفت که گرهارد شرودر را از برخی از امتیازهایی که تاکنون به عنوان صدراعظم سابق آلمان از آن بهره میبرد محروم کند. بنا به تصمیم مجلس سفلی آلمان آقای شرودر از این پس به عنوان صدراعظم اسبق، دفتری با هزینه عمومی نخواهد داشت.
نمایندگان پارلمان اروپا نیز به قطعنامهای رای دادهاند که در آن از او خواسته شده تا از مسئولیتهایش در روسیه کنارهگیری کند. در این قطعنامه که جنبه لازمالاجرا ندارد بر لزوم تحریم آن دسته از شخصیتهای اروپایی که به همکاری با شرکتهای روسی ادامه میدهند تاکید شده است.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
گرهارد شرودر ۷۸ ساله روابط نزدیکی با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه دارد و او را در گذشته «دوست» خود معرفی کرده است.
آقای شرودر علاوه بر ریاست هیات مدیره «روسنفت»، رئیس کمیته سهامداران طرح «نورداستریم» هم هست. او قرار بود ماه آینده میلادی به عضویت هیات مدیره شرکت «گازپروم» نیز درآید.
«روسنفت» که دولت روسیه ۵۱ درصد از آن را در اختیار دارد، بزرگترین شرکت نفتی روسیه و یکی از شرکتهای نفتی پیشرو در جهان از نظر حجم تولید و میزان ذخایر است.
صدراعظم اسبق آلمان پیش از این گفته بود که تنها در صورت قطع صدور گاز روسیه به اروپا از سمتهای خود در شرکتهای نفت و گاز روسی کنار خواهد رفت.
ناباوری در قبال رفتار دوست قدیمی
انتقادهای عمومی به فعالیت او در «روسنفت» بویژه زمانی افزایش یافت که روزنامۀ نیویورک تایمز به نقل از او نوشت که باید درباره کشتار «بوچا» تحقیق شود؛ اگرچه او «فکر نمیکند» که دستور این کشتار از سوی رئیس جمهور روسیه صادر شده باشد.
این اظهارنظرها باعث شده بود که شماری از کارمندان دفتر او نیز استعفا دهند.
حزب سوسیال دموکرات آلمان و اولاف شولتس، صدراعظم این کشور نیز طی چند ماه گذشته به دلیل ارتباط نزدیک گرهارد شرودر با کرملین با انتقادهای زیادی روبرو بودند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0