کد خبر : 126350
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 6 می 2021 - 4:05

مروری بر حضور ۴۰‌ساله احزاب در انتخابات

مروری بر حضور ۴۰‌ساله احزاب در انتخابات

اثبات نیوز؛ گروه سیاسی: روزنامه شرق نوشت: چهار دهه، ۱۲ دوره انتخابات و هفت رئیس‌جمهور؛ این کارنامه سیاسی‌ترین حرکت مردم و نظام برای استقرار دولت بوده است. از همان روزی که مهدی بازرگان استعفا داد و دیگر اولین نخست‌وزیر انقلاب نبود، تلاش احزاب نیز آغاز شد تا سکان دولت را به دست بگیرند. احزابی که

اثبات نیوز؛

گروه سیاسی: روزنامه شرق نوشت: چهار دهه، ۱۲ دوره انتخابات و هفت رئیس‌جمهور؛ این کارنامه سیاسی‌ترین حرکت مردم و نظام برای استقرار دولت بوده است. از همان روزی که مهدی بازرگان استعفا داد و دیگر اولین نخست‌وزیر انقلاب نبود، تلاش احزاب نیز آغاز شد تا سکان دولت را به دست بگیرند. احزابی که در این چهار دهه بارها در انتخابات مختلف شرکت کرده‌اند؛ گاهی منحل شده‌اند، گاهی تغییر جهت داده‌اند و گاهی تنها نظاره‌گر مبارزات انتخاباتی شده‌اند.
 ابوالحسن بنی‌صدر، آیت‌الله خامنه‌ای، شهید محمدعلی رجایی، مرحوم اکبر هاشمی‌رفسنجانی، سیدمحمد خاتمی، محمود احمدی‌نژاد و حسن روحانی، رؤسای جمهوری بوده‌اند که توانسته‌اند هم نظر احزاب و هم مردم را برای رفتن به پاستور به دست آورند. در این گزارش به تفکیک هر دهه، نگاهی انداخته شده به احزابی که حضور داشتند و تلاش کردند تا شیوه و منش خود را با به‌دست‌آوردن کرسی ریاست‌جمهوری پیاده کنند.

دهه ۶۰؛ اقتدار حزب جمهوری اسلامی

دولت بازرگان که استعفا داد، شورای انقلاب اداره امور را بر عهده گرفت و تصمیم بر آن شد در پنجم بهمن ۱۳۵۸، اولین رئیس‌جمهور تاریخ کشور انتخاب شود. مجموعا ۱۲۴ نفر به‌طور رسمی نامزد ریاست‌جمهوری شدند که با انصراف برخی به ۹۶ نفر رسیدند.
«جبهه ملی» سیداحمد مدنی را کاندیدای خود انتخاب کرده بود. «نهضت آزادی» قرار بود با مهدی بازرگان وارد انتخابات شود اما با انصراف او نامزدی نداشت و برخی از اعضای آن از حسن حبیبی حمایت کردند. «حزب ملت ایران» با داریوش فروهر و «جنبش انقلابی مردم ایران» (جاما) با کاظم سامی در انتخابات حضور داشتند. صادق طباطبایی و صادق قطب‌زاده نیز به عنوان کاندیدای مستقل در اولین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری شرکت کردند. «حزب جمهوری اسلامی» نیز بر این بود که با آیت‌الله بهشتی وارد انتخابات شود اما با منع امام خمینی مبنی بر کاندیداشدن روحانیون و تصدی مناسب دولتی مواجه شدند. آنها سپس جلال‌الدین فارسی را نامزد کردند اما ۱۰ روز مانده به انتخابات اعلام شد که او اصالتا افغانستانی است و انصراف داد. حزب جمهوری اسلامی در آخرین روزهای انتخاباتی از حسن حبیبی حمایت کرد. «جامعه روحانیت مبارز» نیز همچون حزب جمهوری اسلامی به دنبال کاندیداتوری آیت‌الله بهشتی بود اما با انصراف او از کاندیداتوری از ابوالحسن بنی‌صدر حمایت کرد؛ هرچند آیت‌الله مهدوی‌کنی دبیرکل جامعه روحانیت مبارز، حسن حبیبی را اصلح می‌دانست. در نهایت این بنی‌صدر بود که رأی مردم را به دست آورد؛ هرچند یک‌سال‌و‌نیم بعد در ۳۱ خرداد ۶۰ از سوی مجلس عزل شد و امام خمینی حکم برکناری او را صادر کردند.
یک ماه بعد از برکناری بنی‌صدر، در دوم مرداد سال ۱۳۶۰، دومین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری برگزار شد. برای اولین‌بار شورای نگهبان برای رسیدگی به صلاحیت نامزدهای ریاست‌جمهوری وارد عمل شد و از مجموع ۷۱ داوطلب، چهار کاندیدا امکان رقابت بر سر کرسی ریاست‌جمهوری را یافتند. «حزب جمهوری اسلامی» که در مجلس نیز نمایندگانی داشت، این بار محمدعلی رجایی، نخست‌وزیر را به عنوان نامزد نهایی خود انتخاب کرد. «جامعه‌ مدرسین‌ حوزه‌ علمیه‌ قم»‌، «جامعه‌‌ روحانیت‌ مبارز» و «سازمان‌ مجاهدین‌ انقلاب‌ اسلامی» نیز از رجایی حمایت کردند.‌ «مؤتلفه اسلامی» با عضو برجسته خود یعنی حبیب‌الله عسگراولادی مسلمان به میدان آمد. عباس شیبانی که پیش از انقلاب سابقه عضویت در حزب «نهضت آزادی ایران» را داشت و بعد از انقلاب به «حزب جمهوری اسلامی» متمایل شده بود، به همراه علی‌اکبر پرورش به صورت مستقل در این دوره از انتخابات شرکت کردند. در پایان محمدعلی رجایی بود که بر کرسی ریاست‌جمهوری نشست و حزب جمهوری اسلامی شکست اولین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری را جبران کرد.
اما یک ماه بعد رجایی به همراه نخست‌وزیر ترور شد و به شهادت رسید و حالا باید سومین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری برگزار می‌شد. مرحوم هاشمی‌رفسنجانی از امام خمینی خواستند به روحانیون نیز اجازه کاندیداتوری دهند که با موافقت ایشان همراه بود. ۴۶ نفر نامزد رقابت برای کسب عنوان ریاست‌جمهوری شدند که شورای نگهبان تنها چهار نفر را تأیید کرد. از ردصلاحیت‌شده‌های مهم این دوره ابراهیم یزدی از «نهضت آزادی» بود.آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای از سوی «حزب جمهوری اسلامی» که خود از مؤسسان و دبیرکل آن بود، یکی از چهار کاندیدا بود. علی‌اکبر پرورش و حسن غفوری‌فرد از اعضای «مؤتلفه اسلامی» و سیدرضا زواره‌ای، دیگر نامزدهای این دوره بودند؛ جالب آنکه هر سه آنها عضو حزب جمهوری اسلامی نیز محسوب می‌شدند. در این دوره، آیت‌الله خامنه‌ای به ریاست‌جمهوری برگزیده شد.
چهار سال بعد، در ۲۵ مرداد ۱۳۶۴، انتخابات دور چهارم ریاست‌جمهوری با سه رقیب برگزار شد. آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای کاندیدای حزب جمهوری اسلامی، محمود کاشانی به عنوان کاندیدای مستقل و حبیب‌الله عسگراولادی از سوی مؤتلفه نامزد شده بودند که در نهایت آیت‌الله خامنه‌ای برای بار دوم به عنوان رئیس‌جمهور انتخاب شدند. با رحلت امام خمینی‌(ره)، پنجمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری حدودا دو ماه زودتر برگزار شد. در فاصله بین انتخابات چهارم و پنجم ریاست‌جمهوری نیز «حزب جمهوری اسلامی» برای همیشه تعطیل شده بود. از میان ۷۷نفری که کاندیدای ریاست‌جمهوری شدند، شورای نگهبان تنها دو نفر را تأیید کرد؛ آیت‌الله اکبر هاشمی‌رفسنجانی که حمایت «جامعه روحانیت مبارز تهران» و دیگر راستی‌ها را داشت و همچنین عباس شیبانی که به صورت مستقل در انتخابات شرکت کرده بود. در نهایت آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی که ریاست مجلس را در آن زمان بر عهده داشت، با ۱۵ میلیون رأی صندلی ریاست‌جمهوری را به دست آورد.

دهه ۷۰؛  تقسیم بین چپ و راست

خرداد ۷۲، ششمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با چهار نامزد برگزار شد. در این دوره جناح چپ کشور مانند «مجمع روحانیون مبارز» و «سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی» به دلیل رد‌صلاحیت‌های صورت‌گرفته در انتخابات مجلس به انتخابات ریاست‌جمهوری ورود نکردند. این بار نیز مرحوم هاشمی‌رفسنجانی حمایت جناح راست سیاسی کشور مانند «جامعه روحانیت مبارز تهران» و همچنین جامعه مدرسین قم و حبیب‌الله عسگراولادی دبیرکل جمعیت مؤتلفه اسلامی را داشت. با این حال احمد توکلی از وزرای سابق در دولت موسوی که اتفاقا به راستی‌ها تمایل داشت به عنوان رقیب هاشمی وارد عرصه انتخابات شد. عبدالله جاسبی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و رجبعلی طاهری استاندار اسبق تهران نیز به صورت مستقل در انتخابات شرکت داشتند. در نهایت آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی بود که با ۱۰‌ میلیون رأی، پیروز انتخابات شد. در سال ۷۶، وقتی شورای نگهبان اعلام کرد از ۲۳۸نفری که برای انتخابات ثبت‌نام کرده‌اند، سیدمحمد خاتمی، علی‌اکبر ناطق‌نوری، محمد محمدی‌ری‌شهری و سید‌رضا زواره‌ای تأیید شده‌اند، شور و حال تازه‌ای در احزاب کشور شکل گرفت. جناح چپ دوباره وارد میدان شد و «مجمع روحانیون مبارز»، «سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی» و حتی «حزب کارگزاران سازندگی» که در سال ۷۴ از سوی مدیران نزدیک به آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی تأسیس شده بود، از خاتمی حمایت کردند. «جامعه روحانیت مبارز تهران»، «مؤتلفه اسلامی»، «جامعه مدرسین» و همه طیف‌های جناح راست نیز به پشتیبانی از ناطق‌نوری پرداختند. ری‌شهری با تشکل خود یعنی «جمعیت دفاع از ارزش‌های انقلاب اسلامی» وارد میدان شد و مرحوم سید‌رضا زواره‌ای به عنوان کاندیدای مستقل در انتخابات شرکت کرد. در نهایت در دوم خرداد سال ۷۶، سیدمحمد خاتمی با ۲۰ میلیون رأی پیروز انتخابات بود.

دهه ۸۰؛  انتخابات فراجناحی

برای رقابت در انتخابات خرداد سال ۸۰، ۸۱۴ نفر ثبت‌نام کردند که شورای نگهبان ۱۰ نفر آنان را تأیید کرد. سیدمحمد خاتمی رئیس‌جمهور وقت همچنان حمایت احزاب جناح چپ را که کم کم «اصلاح‌طلب» نام می‌گرفتند، پشت سر خود داشت؛ «مجمع روحانیون مبارز»، «حزب کارگزاران سازندگی»، «سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی» و «جبهه مشارکت ایران اسلامی» که برادر خاتمی دبیرکلی آن را بر عهده داشت و تازه تأسیس شده بود، در انتخابات از او حمایت کردند. جناح راست که به تدریج به «اصولگرایی» معروف می‌شد نیز در این انتخابات کاندیدای خاصی نداشت اما احمد توکلی از این جناح به عنوان منتقد دولت وارد فضای انتخابات شد. دریابان علی شمخانی وزیر دفاع دولت خاتمی، عبدالله جاسبی از سوی «چکاد آزاداندیشان»، حسن غفوری‌فرد نزدیک به «مؤتلفه اسلامی»، منصور رضوی، شهاب‌الدین صدر، علی فلاحیان وزیر اطلاعات دولت هاشمی، مصطفی هاشمی‌طبا رئیس سازمان تربیت‌بدنی دولت و محمود کاشانی کاندیداهای این دوره از انتخابات بودند. این بار نیز خاتمی با ۲۱ میلیون رأی پیروز انتخابات بود.
در میانه این دهه یعنی سال ۸۴، هزارو۱۴ نفر برای نهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت‌نام کردند که شورای نگهبان صلاحیت شش نفر از آنان را تأیید کرد اما با حکم مقام معظم رهبری، مصطفی معین و محسن مهرعلیزاده به صحنه رقابت برگشتند.
آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی به صورت مستقل و البته با حمایت «حزب کارگزاران سازندگی»، محمود احمدی‌نژاد از سوی «ائتلاف آبادگران ایران اسلامی» که انتخابات شورای شهر تهران را برنده شده بود، مهدی کروبی به‌صورت مستقل، مصطفی معین به عنوان نامزد «جبهه مشارکت ایران اسلامی» و کاندیدای اصلی اصلاح‌طلبان، محمدباقر قالیباف و علی لاریجانی حمایت نیروهای اصولگرا را داشتند و محسن مهرعلیزاده که سابقه حضور در دولت خاتمی را داشت به صورت مستقل وارد انتخابات شد. این دوره از انتخابات برای اولین‌بار به دور دوم کشیده شد و مرحوم هاشمی و احمدی‌نژاد به مرحله بعد رفتند. در دور دوم، اصلاح‌طلبان به حمایت از آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی پرداختند و اصولگرایان محمود احمدی‌نژاد را انتخاب کردند که در نهایت قرعه به نام احمدی‌نژاد شهردار آن روزهای تهران درآمد.
خرداد سال ۸۸، تکلیف آرایش‌های سیاسی کشور مشخص‌تر شده بود. ۴۷۵ نفر برای این دوره ثبت‌نام کردند که شورای نگهبان صلاحیت این چهار نفر را تأیید کرد: میرحسین موسوی که سابقه حضور در «حزب جمهوری اسلامی» در دهه ۶۰ را داشت و اکنون مورد حمایت جبهه اصلاح‌طلبان از جمله «حزب مشارکت ایران اسلامی»، «سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی»، «مجمع روحانیون مبارز»، «حزب کارگزاران سازندگی»، «حزب مردم‌سالاری»، «حزب اسلامی کار»، «حزب همبستگی» و «مجمع زنان اصلاح‌طلب» بود. محمود احمدی‌نژاد که حمایت اصولگرایان را داشت و رئیس دولت مستقر نیز بود. مهدی کروبی به نمایندگی از حزب «اعتماد ملی» که دبیرکل آن بود و جزء احزاب اصلاح‌طلب محسوب می‌شد وارد رقابت شد و محسن رضایی نیز به صورت مستقل آمده بود. حوادث بعد از این انتخابات، جناح‌های مختلف کشور را تحت تأثیر خود قرار داد؛ برخی به حاشیه رفتند و برخی منحل شدند.

دهه  ۹۰؛  پیروزی نامزد مستقل با  کارت اصلاحات

سال ۹۲، شورای نگهبان هشت نامزد را برای انتخابات یازدهم ریاست‌جمهوری تأیید کرد. حسن روحانی با حمایت حزب «اعتدال و توسعه» وارد انتخابات شد، سعید جلیلی حمایت «جبهه پایداری» نزدیک به اصولگرایان را داشت، محمدباقر قالیباف، علی‌اکبر ولایتی و غلامعلی حدادعادل از سوی جریان اصولگرایی حمایت می‌شدند و قرار بود با توجه به شرایط انتخابات به نفع یکدیگر کنار روند. محمدرضا عارف به نمایندگی از احزاب اصلاح‌طلب و محمد غرضی به صورت مستقل وارد انتخابات شده بودند. در نهایت حدادعادل به نفع دیگر نامزدهای اصولگرا و عارف به نمایندگی از اصلاح‌طلبان به نفع حسن روحانی کنار رفت تا او با ۱۸ میلیون رأی، رئیس‌جمهور شود. اردیبهشت سال ۹۶، آخرین انتخابات ریاست‌جمهوری برگزار شده است. حسن روحانی همچنان مورد حمایت اصلاح‌طلبان بود اما اسحاق جهانگیری، معاون‌اول رئیس‌جمهور و عضو حزب کارگزاران سازندگی برای انتخابات نامزد شد ولی با کناررفتن جهانگیری به نفع روحانی، احزاب اصلاح‌طلب مانند «حزب اتحاد ملت»، «حزب کارگزاران سازندگی ایران»، «شورای اصلاحات»، «حزب مردم‌سالاری»، «حزب اسلامی کار» و… از او حمایت کردند. جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی (جمنا) که از سوی اصولگرایان تشکیل شده بود، با ابراهیم رئیسی و محمدباقر قالیباف وارد صحنه انتخابات شد که در نهایت قالیباف به نفع رئیسی کنار رفت. مصطفی میرسلیم، از سوی «حزب مؤتلفه اسلامی» وارد رقابت انتخاباتی شد ولی در نهایت این حزب به رئیسی رأی داد اما میرسلیم تا آخر در انتخابات ماند. مصطفی هاشمی‌طبا نیز به عنوان عضو حزب کارگزاران سازندگی اما به صورت مستقل وارد انتخابات شد و در نهایت آخر شد. حسن روحانی با ۲۳ میلیون رأی در آن انتخابات پیروز شد و دولت او باید اولین انتخابات سال ۱۴۰۰ را برگزار کند. کمتر از دو ماه دیگر سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در حالی برگزار می‌شود که شرایط سیاسی کشور در چهار دهه اخیر این‌گونه نشان می‌دهد که گویی این افراد هستند که خود را برای رسیدن به صندلی ریاست‌جمهوری شایسته می‌دانند و نه احزاب. از همین رو باید منتظر بمانیم و ببینیم در این دوره کدام شخص وارد انتخابات می‌شود تا حزب یا احزابی دور او جمع شوند.

 

منبع خبر

انتهای خبر/

منبع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 28 در انتظار بررسی : 10 انتشار یافته : 18
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

jordan جمعه , 21 جولای 2023 - 3:01

I wish to convey my appreciation for your generosity supporting visitors who really want help on that matter. Your very own dedication to passing the message around appeared to be extremely practical and have in every case enabled professionals like me to achieve their pursuits. Your personal warm and helpful hints and tips entails a lot a person like me and even further to my peers. Many thanks; from each one of us.
jordan http://www.cheapjordanshoes.us.com

supreme shirt جمعه , 21 جولای 2023 - 21:57

I am only commenting to make you know of the superb experience our girl had studying your web page. She mastered so many issues, including what it’s like to possess an excellent coaching nature to have many others with no trouble comprehend certain complex subject areas. You really exceeded our own expected results. I appreciate you for churning out these essential, safe, edifying not to mention fun tips about the topic to Mary.
supreme shirt http://www.supreme.us.org

golden goose sabot شنبه , 22 جولای 2023 - 4:54

I抦 impressed, I have to say. Really hardly ever do I encounter a blog that抯 both educative and entertaining, and let me tell you, you’ve got hit the nail on the head. Your thought is outstanding; the difficulty is one thing that not sufficient persons are speaking intelligently about. I am very comfortable that I stumbled across this in my seek for one thing regarding this.
golden goose sabot http://www.goldengoosessale.com/index.php?main_page=advanced_search_result&search_in_description=1&keyword=sabot

air jordan شنبه , 22 جولای 2023 - 15:59

Thank you so much for giving everyone a very wonderful chance to discover important secrets from this site. It’s always very kind and as well , full of a good time for me personally and my office acquaintances to search the blog no less than three times in 7 days to read the latest stuff you have got. And definitely, I’m so at all times motivated considering the surprising tricks served by you. Certain 2 areas on this page are absolutely the simplest we have all ever had.
air jordan http://www.air-jordan.us.com

fear of god t shirt یکشنبه , 23 جولای 2023 - 10:25

I’m commenting to let you be aware of of the cool discovery my wife’s daughter experienced browsing the blog. She realized many pieces, with the inclusion of what it is like to possess an ideal coaching character to make a number of people without difficulty thoroughly grasp certain complex matters. You really did more than our expectations. Thank you for coming up with those productive, safe, educational as well as fun tips about that topic to Kate.
fear of god t shirt http://www.fearofgod.us.com

golden goose outlet دوشنبه , 24 جولای 2023 - 5:01

I have to express my respect for your generosity giving support to folks who should have help on this particular subject. Your real commitment to passing the solution across turned out to be astonishingly insightful and have regularly enabled men and women much like me to achieve their objectives. Your own warm and friendly report signifies a whole lot to me and somewhat more to my office colleagues. Warm regards; from everyone of us.
golden goose outlet http://www.goldengooseoutletus.com

palm angels outlet سه‌شنبه , 25 جولای 2023 - 17:14

I simply wanted to type a simple word in order to say thanks to you for some of the superb tricks you are writing on this website. My particularly long internet look up has at the end been paid with good content to write about with my partners. I ‘d suppose that we visitors actually are very endowed to dwell in a magnificent website with so many wonderful people with very beneficial methods. I feel truly happy to have seen your weblog and look forward to many more cool moments reading here. Thank you once again for a lot of things.
palm angels outlet http://www.palmangels-outlet.com

kd 15 چهارشنبه , 26 جولای 2023 - 11:26

My spouse and i got quite fortunate when Chris managed to finish up his preliminary research out of the ideas he made out of your web pages. It is now and again perplexing to simply continually be giving out tactics that many other folks could have been making money from. We really take into account we have got the writer to be grateful to because of that. The specific explanations you have made, the easy blog menu, the friendships you can make it possible to engender – it is many powerful, and it’s really helping our son in addition to us reckon that this article is excellent, which is certainly incredibly indispensable. Thank you for the whole lot!
kd 15 http://www.kd15.us

golden goose sneakers sale چهارشنبه , 26 جولای 2023 - 14:06

It抯 arduous to find knowledgeable people on this subject, but you sound like you understand what you抮e speaking about! Thanks
golden goose sneakers sale http://www.ggdb.us.com

supreme پنج‌شنبه , 27 جولای 2023 - 5:27

Needed to post you that little bit of observation to be able to say thanks as before on your great ideas you have shown in this article. It’s simply wonderfully open-handed with you to present unhampered all a number of people could have advertised as an e book in making some cash for their own end, most importantly since you could possibly have tried it in case you desired. Those tricks also worked like a fantastic way to fully grasp some people have the identical zeal just as my personal own to see somewhat more when it comes to this condition. I’m certain there are several more enjoyable situations ahead for individuals who go through your website.
supreme http://www.supreme-clothing.us.org

supreme new york جمعه , 28 جولای 2023 - 0:30

I am only writing to make you know what a magnificent encounter our child undergone using your web site. She came to find many things, not to mention what it is like to have an amazing helping mindset to make folks clearly grasp specific very confusing issues. You really surpassed her expectations. I appreciate you for showing such invaluable, safe, educational not to mention fun guidance on your topic to Jane.
supreme new york http://www.supremenewyork.us.com

golden goose stardan یکشنبه , 30 جولای 2023 - 0:52

Your home is valueble for me. Thanks!?
golden goose stardan http://www.goldengooseonlinestore.com/stardan-c-1_6

kyrie 9 دوشنبه , 14 آگوست 2023 - 23:40

I discovered your weblog web site on google and verify just a few of your early posts. Continue to keep up the superb operate. I simply further up your RSS feed to my MSN News Reader. Looking for forward to studying extra from you in a while!?
kyrie 9 http://www.kyrie9.us

fear of god سه‌شنبه , 15 آگوست 2023 - 16:10

This web site is mostly a walk-through for all the data you wanted about this and didn抰 know who to ask. Glimpse here, and you抣l positively uncover it.
fear of god http://www.fearofgodoutlet.us.com

supreme shirt چهارشنبه , 16 آگوست 2023 - 8:47

There are actually a whole lot of particulars like that to take into consideration. That could be a nice point to deliver up. I offer the thoughts above as general inspiration but clearly there are questions just like the one you carry up where the most important factor will probably be working in sincere good faith. I don?t know if best practices have emerged around issues like that, but I’m certain that your job is clearly identified as a good game. Each boys and girls really feel the impact of just a moment抯 pleasure, for the rest of their lives.
supreme shirt http://www.supremeshirt.us.com

golden goose running sole چهارشنبه , 16 آگوست 2023 - 18:58

Needed to send you this little bit of note in order to give thanks again for those precious things you have contributed in this case. It has been so seriously generous with you giving extensively exactly what most of us could possibly have sold for an ebook in order to make some bucks for themselves, most notably seeing that you might well have done it in the event you considered necessary. These concepts additionally served to provide a easy way to be aware that other people have the identical eagerness much like my own to see a lot more on the topic of this issue. I’m sure there are millions of more pleasurable instances in the future for individuals that view your site.
golden goose running sole http://www.goldengoosesstore.com/running-sole-c-19_32

jordan 1 پنج‌شنبه , 17 آگوست 2023 - 21:12

you will have an incredible weblog here! would you prefer to make some invite posts on my weblog?
jordan 1 http://www.jordan1shoes.us

off white hoodie شنبه , 19 آگوست 2023 - 6:04

WONDERFUL Post.thanks for share..extra wait .. ?
off white hoodie http://www.off-whitehoodie.com