کد خبر : 140854
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 3 می 2022 - 12:22

وضعیت اضطراری آب و هوایی؛ گوترش کشورهای ثروتمند را به اقدام فوری فرا خواند

وضعیت اضطراری آب و هوایی؛ گوترش کشورهای ثروتمند را به اقدام فوری فرا خواند

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد از کشورهای ثروتمند خواست تا در برابر وضعیت اضطراری آب و هوایی دست به اقدام فوری زده و به تعهدات خود برای کمک مالی به کشورهای در حال توسعه عمل کنند. دبیر کل سازمان ملل متحد که برای یک سفر دوره‌ای به آفریقا روز یکشنبه وارد داکار، پایتخت سنگال

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد از کشورهای ثروتمند خواست تا در برابر وضعیت اضطراری آب و هوایی دست به اقدام فوری زده و به تعهدات خود برای کمک مالی به کشورهای در حال توسعه عمل کنند.

دبیر کل سازمان ملل متحد که برای یک سفر دوره‌ای به آفریقا روز یکشنبه وارد داکار، پایتخت سنگال شد ضمن یادآوری تعهد انجام نشده کشورهای توسعه یافته برای اختصاص این کمک تاکید کرد: «اکنون زمان آن فرا رسیده است که این کشورها به تعهد خود در پاریس برای اعطای کمک سالانه ۱۰۰ میلیارد دلاری عمل کنند.»

این مساعدت مالی قرار بود به صورت سالانه از سال ۲۰۲۰ برای کمک به تامین مالی تغییر چرخه انرژی و سازگاری با پیامد‌های ناشی از گرمایش آب و هوایی در اختیار کشورهای جنوب قرار گیرد.

دبیر کل سازمان ملل متحد روز یکشنبه در نخستین مرحله از سفر دوره‌ای خود به آفریقا که قرار است به نیجر و نیجریه نیز منتهی شود با ماکی سال، رئیس جمهوری سنگال که ریاست فعلی اتحادیه آفریفا را نیز بر عهده دارد، دیدار و گفتگو کرد.

آقای گوترش پس از این ملاقات با طرح این هشدار که «وضعیت اضطراری آب و هوایی خطر امنیتی را نیز افزایش می‌دهد» یادآور شد: «غرب آفریقا که به دلیل بحران منطقه ساحل از پیش متزلزل شده‌ بواسطه کودتا‌های پی در پی از سال ۲۰۲۰ در مالی، گینه و بورکینافاسو بی ثبات شده است.»

دبیرکل سازمان ملل متحد در ادامه تاکید کرد: «کشورهای آفریقایی که نقش چندانی در تغییرات آب و هوایی ندارند اغلب نخستین قربانیان این پدیده هستند.»

وی سپس تصریح کرد: «ضروری است که نیمی از بودجه آب و هوایی به برنامه‌های سازگاری و تاب‌آوری جهت کمک به جوامع آسیب‌پذیر اختصاص داده شود.»

صندوق بین المللی پول پیش‌تر ضمن هشدار نسبت به تبعات جنگ روسیه با اوکراین بر اقتصاد بیشتر کشورهای جهان از افزایش زیاد بهای مواد غذایی و انرژی که خطر ناآرامی اجتماعی در کشورهای جنوب صحرای آفریقا را به همراه خواهد داشت ابراز نگرانی کرده بود.

وعده کمک سالانه ۱۰۰ میلیارد دلاریِ کشورهای توسعه یافته به کشورهای فقیر که قرار بود از سال ۲۰۲۰ عملی شود در جریان امضای پیمان آب و هوایی پاریس در سال ۲۰۱۵ داده شد؛ هدف از این پیمان محدود کردن گرمایش جهانی سیاره زمین عنوان شده بود.

بر اساس گزارشی که به سفارش ریاست بریتانیاییِ آخرین کنفرانس آب و هوایی سازمان ملل متحد در گلاسکو تهیه شد، هدف یاد شده احتمالا می‌تواند با سه سال تاخیر در سال ۲۰۲۳ محقق شود.

توییتر یورونیوز فارسی را دنبال کنید

منبع: یورنیوز

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.