سنت قطر را میتوان همچنان در فرهنگ امروز این کشور دید. از چادرهای لوکس زمستانی در دل کویر گرفته تا قایقهای صید ماهی و مروارید که به گردشگران اختصاص یافته است.
چادرهای لوکس صحرایی
هزاران شهروند قطری هر سال از شهر راهی کویر میشوند تا نفسی تازه کنند و چند شب را در چادرهای سنتی خاصی که بهشکل مجلل بازسازی شده، زیر آسمان پرستاره بگذارنند.
اردوگاههای خاص چادرها پر از فضای نشیمن و زمینهای بازی والیبال و آشپزخانههای مجهز است. قطریهای جوان این کار را فرصتی برای تمرین مهارتهای خاص هم میدانند. عبدالرحمن میگوید: «اینجا میآموزیم که خودکفا باشیم و همزمان که سرگرم میشویم خودمان هم غذای خودمان را در طبیعت تهیه کنیم.» اما کمپ سیلاین برای کسانی مناسب است که طالب امکانات لوکس هستند.
حرکتی نو در احیای هنر سنتی سفالگری
یکی دیگر از سنتهایی که در قطر در حال احیا شدن است سفالگری است. حمید القحطانی، گردانندهٔ کارگاه مدرن سرامیک کیوب قصد دارد به سفالگری عربی رنگولعاب تازهای بدهد او کارگاههایی برای علاقهمندان برپا میکند و همچنین مواد و مصالح تازهای در اختیارشان میگذارد.
او خود میگوید: «مایلم سفالگری را در دسترس همه علاقهمندان قرار بدهم و رؤیایم آن است که آلایندههای کربنی را در صنعت سرامیک به صفر برسانیم، نخست در کشور خودمان و بعد در دیگر مناطق، تا شاید روزی بتوان محصولات دستسازی را که روح داشته باشند را جایگزین سرامیک تولید انبوه کرد.»
صید گردشگر با قایقهای صید مروارید
صید مروارید در قرن نوزدهم میلادی در قطر کسبوکار پررونقی بود. در واقع تا سالهای ۱۹۴۰ بخش عمدهای از درآمد کشور را تجارت مروارید تأمین میکرد. و کار حدود ۵۰ درصد جمعیت این کشور همین بود. غواصان با قایقهایی که آنها را جهاز مینامند راهی دریا میشدند و این قایقها امروز بخشی از میراث سنتی قطر به شمار میروند.
ابراهیم عبدالله، فروشندهٔ پیشین مروارید شیوهٔ کار را چنین توضیح میدهد: «تخصص فروشندهٔ مروارید تشخیص کیفیت آن است. بنابراین او نخست مرواریدها را براساس اندازه و شکل و رنگ از هم جدا میکند و همچنین تشخیص میدهد که آیا خطی روی آنها افتاده یا نه و بعد با وزن کردنشان آنها را قیمتگذاری میکند و مروارید هرچه درشتتر باشد قیمتش بیشتر است.»
قایقهای صید مروارید گاه ماهها روی دریا میماندند و بعد با سبدهایی پر به ساحل برمیگشتند. اما امروز محلیها و گردشگران این قایقها را کرایه میکنند تا چیزهایی دربارهٔ این شغل قدیمی بیاموزند و در آبهای خلیج فارس هم دوری بزنند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 31 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 31