کد خبر : 152672
تاریخ انتشار : شنبه 28 فوریه 2026 - 9:36

آزادگان در مسیر جهش تولید؛ هدف‌گذاری ۵۵۰ هزار بشکه‌ای در میدان مشترک

آزادگان در مسیر جهش تولید؛ هدف‌گذاری ۵۵۰ هزار بشکه‌ای در میدان مشترک

به گزارش فانوس زاگرس، وی تأکید کرد پس از ابلاغ قرارداد، کنسرسیومی متشکل از بانک‌های ملی، ملت، تجارت، پارسیان و شهر به همراه صندوق توسعه ملی تشکیل شد و دو شرکت گروه مپنا و پتروپارس نیز به عنوان سهامداران جزء در این پروژه حضور دارند.   مدیرعامل شرکت توسعه نفت و گاز دشت آزادگان اروند

به گزارش فانوس زاگرس، وی تأکید کرد پس از ابلاغ قرارداد، کنسرسیومی متشکل از بانک‌های ملی، ملت، تجارت، پارسیان و شهر به همراه صندوق توسعه ملی تشکیل شد و دو شرکت گروه مپنا و پتروپارس نیز به عنوان سهامداران جزء در این پروژه حضور دارند.

 
مدیرعامل شرکت توسعه نفت و گاز دشت آزادگان اروند ادامه داد افزایش سرمایه شرکت از ۱۷ هزار میلیارد تومان به ۵۲ هزار میلیارد تومان تصویب و از محل آورده نقدی بانک‌ها تأمین شده و اکنون در مرحله ثبت رسمی قرار دارد.
 
امین‌نژاد تصریح کرد ادعای عدم ایفای تعهدات از سوی بانک‌ها نادرست است و سهامداران به تعهدات خود عمل کرده‌اند و قرارداد نیز همان‌طور که گفته شد، در ۷ دی ۱۴۰۴ ابلاغ و اجرایی شده است.
 
وی تأکید کرد در گام نخست، افزایش ۴۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت طی ۱۸ ماه آینده برنامه‌ریزی شده و تجهیزات مورد نیاز از جمله پمپ‌های درون‌چاهی در حال تأمین است و عملیات اسیدشویی و لوله‌گذاری به‌زودی انجام می‌شود.
 
مدیرعامل دشت آزادگان اروند اعلام کرد در حال حاضر برداشت ایران از میدان آزادگان روزانه بین ۲۳۰ تا ۲۴۰ هزار بشکه است، در حالی که برداشت عراق از ۳۰۰ هزار بشکه در روز فراتر رفته است.
 
امین‌نژاد ادامه داد طبق برنامه‌ریزی انجام‌شده، طی ۷ تا ۸ سال آینده توسعه میدان تکمیل و تولید روزانه ایران از این میدان مشترک به ۵۵۰ هزار بشکه خواهد رسید.
 
وی با اشاره به ذخایر این میدان اظهار کرد میزان نفت درجای آزادگان ۳۳.۵ میلیارد بشکه برآورد می‌شود و این میدان بزرگ‌ترین میدان مشترک نفتی ایران به شمار می‌رود.
 
مدیرعامل شرکت توسعه نفت و گاز دشت آزادگان اروند افزود گاز همراه این میدان نیز برداشت و به پالایشگاه گازی هویزه خلیج فارس ارسال می‌شود تا به عنوان خوراک پتروشیمی مورد استفاده قرار گیرد.
 
امین‌نژاد در پایان اعلام کرد برآورد اولیه سرمایه‌گذاری برای توسعه میدان حدود ۱۰ میلیارد دلار است که در صورت اجرای طرح انتقال آب برای افزایش و پایداری تولید، این رقم به ۱۲ میلیارد دلار افزایش خواهد یافت.
محمود امین نژاد مدیرعامل شرکت دشت آزادگان اروند

منبع : نفت آنلاین

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.